Jula. Men mest om valg og framtid. Henger du med?

Jula er en salig miks av godfølelse, savn, alvor, glede, overflod, ensomhet og grelle kontraster. Hva er av betydning, hva er heseblesende meningsløst jag..

Jul er en tid for begynnelse og slutt. En takking av for det som var siste året, og en gryende åpning av året som kommer. Nå. Om et kvarter er det her. 

 

Nå. Midt inni julegodfølelse kjennes en dæsj tom tristhet

Føleri på ting og hendelser som var. Hvordan ting har blitt. Og folk. De som trakk ut energien og kostet mer enn det smakte. Folk som skal få stå igjen når toget går.

Føleri på valg og vaner å slutte med, ting i hverdagen og inni som har kjentes mindre enn bra. Valg som er tatt – og ikke, som må endres. Fordi det også koster mer enn det smaker. 

Føleri om alder, aldring, kropp. Om lyst som har endret seg. Det kommer ikke lenger av seg selv.

Hvem vil jeg være? Hva vil jeg være en del av? Hva vil jeg gi næring til?

Det er viktig nå. Jeg  k j e n n e r  det er en utløpsdato.

 

Det er fort gjort å vite best hva en ikke vil ha..

Men da ser du, da sitter vi fast. Pladask fanget i det vi ikke vil ha.

Hjernen vår er sånn skrudd sammen at når vi tenker på hva vi ikke vil ha, ser vi for oss nettopp det. Det vi IKKE vil ha. Og det vi ser, får vi mer av. Akkurat som når du kjøpte deg noe så sært som en "Ford Anglia", så ser du plutselig flere andre Ford Anglia-er også. Eller gravide mager. Eller Rolex klokker. Eller tatoveringer..

 

Det vi må gjøre når vi vil ha endring, er å se det vi vil ha

Jo mer levende, detaljert og fargerikt vi ser det vi ønsker oss og vil ha, jo mer vi fokuserer, sier det, tenker det, gjør det - jo raskere, lettere  og mer får vi det. Sånn ca.  

 

Leste du om Petter Stordalen, da han hadde fått jobben som senterleder på City Syd i Trondheim. Hvordan han gikk med lappen sin med mål og drømmer i lomma, som han hyppig tok opp og så på? Og hvordan ting ble som det sto? Og enda mer. Mye mer..

 

Jeg er takknemlig for at jeg vet sånt. At jeg er god på mental trening, personlig styrke, valgfrihet, hvordan språket vårt – ordene vi bruker, påvirker og skaper virkelighet inni oss, og ikke minst at jeg KAN målsetting. At jeg vet  H V O R F O R  det Petter gjorde fungerer. 

At jeg vet hva som skal til og hvordan få stablet hele herligheten et menneske er, så vi får skapt det vi lengter etter og ønsker oss.

 

  • Vi kan få det vi vil i livet, men vi må betale med oppmerksomhet – Benjamin Disraeli
  • Alt du drømmer om, har du ressurser til å nå - NLP forutsetning
  • Om du kan drømme det, kan du få det – Walt Disney

 

Jeg kunne fortsatt med sitater her. Du har hørt de du óg. Det er haugevis av referansepunkter og rollemodeller vi kan se i retning av, dersom vi trenger den slags motivasjon.

 

 Jeg? Aller mest er jeg takknemlig for at jeg bruker det jeg vet

At innimellom juleforberedelser og gjøremål disse dagene, jobber jeg med mål og prosess for året og årene som kommer. Jeg skriver ned og lever meg inn i det jeg vil skal skje.

Jeg justerer og former det jeg vil gi fokus til, hva jeg vil investere den dyrebare tiden i, hvem jeg skal være, hvem jeg vil ha i livet mitt, hva jeg vil være del av og gi energien min til.

 

Det er en krevende prosess, fordi om det skal bli bra, må jeg være våken. Jeg må ha tanker om hva som er mulig, helst tanker utenfor boksen jeg ellers tenker innafor. Og jeg må ha kontakt med både følelser og tanker rundt hvem jeg er og hva som er viktig for meg, så jeg fortløpende kan skreddersy og velge.

 

Si ja og nei, nei, nei!

 

Det er flere nei enn ja om vi vil skape gull og drømmer. Har du tenkt over det? Hva det betyr, når det er lettere å si ja?

 

Akkurat som i livet..

 

 

Trenger du kunnskap for å kunne ta grep gjøre endringer, så du kan få til det du drømmer om?

I forhold, innen helse, karriere, økonomi, fritid, egen utvikling?  

Vil du lære av meg?

Jeg holder Nyttårstale 1. januar kl. 10.00.

 

Synes du det er sært eller hovmodig av meg? Vel, jeg har holdt nyttårstale i flere år nå. Jeg mener vi trenger et tillegg til Kongen og Statsministeren når det kommer til nyttårstaler. Vi trenger en visjonær ildsjel som står nærmere menneskekompetansen. En som kan synliggjøre muligheter og styrker i oss, bare i kraft av å være menneske.

 

Vet du at mennesket er den mest avanserte skapningen vi kjenner til i hele universet? Og at det er mer vi ikke vet om mennesket, enn vi vet? 

Det betyr at DU er den meste avanserte skapningen vi kjenner til i hele universet, men at det er mer med deg du ikke vet, enn du vet.

Og i DET, kjære du som leser, ligger enorme muligheter! 

 

  • I fjor nådde nyttårstalen min ut til 101.468 personer.
  • Den er vist over 67.000 ganger.

Du ser den her  Det er ting der som fremdeles er aktuelt og som kan motivere deg.

 

Sett av tiden 1. nyttårsdag – 1. januar 2019 kl. 10.00  Jeg sender på siden her

 

Fokus er året som kommer og hva vi kan gjøre ut fra et menneskeperspektiv. 

Du vet, det er der virkelig frihet ligger.

 

Jeg håper vi sees kl. 10.00 1. januar.

Sendingen ser du her.  Jeg logger meg på et par minutter før, flott om du også gjør det. Du kan også få varsel når jeg starter, da klikker du deg inn nå, og trykker på Følg-knappen. 

 

Oppriktig,

Trine

 

 

 

 

 

 

 

 

Close

50% ferdig

Legg inn navn og email så sender jeg deg gratis-tipsene!

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Trine ukentlig med inspirasjon og tips som kan hjelpe deg til personlig utvikling. Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.