Ungdomscoaching

Endringene som skjer i overgangen fra å være barn til ung voksen er krevende, for ungdommen selv og omsorgspersoner rundt ham/henne.

 

Det kan være sterke følelser og mye tanker, og oppleves som strevsomt og overveldende.

Hormoner blomstrer, kropp og hode er i endring. Forventninger, forpliktelser og økt grad av krav om selvstendighet. Relasjoner og miljø forandrer seg, skuffelser og ting en ikke forstår oppstår.

Som forelder og foresatt, kan det være en krevende og hjelpeløs situasjon å stå i.

En stor utfordring mange foreldre sliter med, er å få ungene sine til å prate, å fortelle om hva som skjer med dem og rundt dem, å åpne seg og tørre å være sårbare.

Det blir gnisninger, krangel, furting, fortvilelse og sinne. 

 

Foreldre og omsorgspersoner er i bunn og grunn nettopp det: foreldre og omsorgspersoner - ikke en coach, veileder eller rådgiver.

Samtidig har de en veldig viktig rolle å fylle. Å være der, og Ikke minst rollen hvor ting skal være vanskelig. Bånd skal brytes, personlige egenskaper få brynt seg, grensesetting testes - og testes igjen.

 

Sånn er det og sånn skal det være.

 

Ungdomscoachingen hjelper ungdommen til å forstå og se klart, enten det gjelder  skole, venner, jobb, valg, selvbilde, personlig utvikling, helse eller andre situasjoner.

 

Coachingen hjelper ungdommen med å få strukturert tanker og følelser, og:

  • få grep på situasjoner som han/hun sliter med
  • frykter og redsler
  • valg og krevende situasjoner

 

 

"Jeg følte meg trygg og det var fine rammer. Trine var flink til å se hele problemet og jeg er glad for at jeg fikk oppleve det. Etter det begynte ting å løsne for meg og det ble endelig lysere etter en lang og tålmodig motbakke."

- Sarah 14 år

 

 

I prosessen jobber vi med verktøy og teknikker som underbygger, utvikler og gir trygghet, samt bygger opp selvfølelse og egen forståelse.

Jeg som coach har ansvar for å ha verktøy og ressurser til å bistå i prosessen, men det er ungdommen som er ansvarlig for å integrere og praktisere det vi gjør, for å få full effekt og uttelling.

Noen ganger skjer endring på et øyeblikk, andre ganger vokser den fram over tid.

 

Klassisk coaching er gjerne halvannen times møter. Ungdom jobber raskere, de har mindre bagasje å forholde seg til, og 45 – 60 minutter holder.

 Enkeltstående eller prosess over seks møter.

  • han/hun kommer til meg
  • vi coacher via nett eller telefon
  • vi tar en walk & talk sammen eller via telefon

Velg det som passer deg best og bestill oppe til høyre på siden her.

 

Etter bestilling vil du få ytterligere informasjon tilsendt på e-post, og jeg tar kontakt for avtale om form, tid og sted. 

 

 

 

 

Close

50% ferdig

Legg inn navn og email så sender jeg deg gratis-tipsene!

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Trine ukentlig med inspirasjon og tips som kan hjelpe deg til personlig utvikling. Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.