Hvor mye er livet verdt?

På vei ned trappen fikk jeg sjokk over hvor mye folk som var der. Det minte om Karl Johan på 17. mai.

I snorklekøer sto de og ventet tålmodig. Beveget seg i museskrittfart for å bli ekspedert. Besluttsomhet i blikket. De skulle ha det de kom for. De skulle handle!

Kontrasten til det vi ser til daglig, var enorm.

Hastverk, stress, dårlig tid. Vi liker ikke stå i kø eller vente. Ikke liker vi å bruke mye penger så særlig heller. Ting skal helst være billig. 

 

Hvorfor er det ikke slike køer til kurs for å lære seg personlig utvikling, å få snudd dårlige vaner, endret vonde følelser, bli bedre til å kommunisere, skape gode forhold, lære seg hvordan ha det godt og fint uten grunn i hverdagen? " tenkte jeg.

Hva har det seg at folk går mann av huse i beste fritiden sin for å bruke MASSE penger på dyre elektroniske duppeditter i stedet for å lære seg egen følelsesmessig kontroll?”

"Hvorfor putter de ikke heller penger i å lære seg mental trening og kunnskap om hvordan kroppen og hjernen fungerer?”

”Hvorfor har de tid og penger til å henge på Apple og kjøpe ny iPhone, iPad, iMac, MacBook´er, deksler og klokker, når programvaren inni dem kjører på autopilot og kludrer til hvordan de har det?"

 

For både du og jeg vet at vi går hjem etter vi har handlet, og kjenner på bekymringer, sinne, frykt og føler oss ensomme, mislykket og misforstått. Vi tygger piller, drikker, overspiser og henger timer foran TVén, PC-en eller mobilen.

 

Hva er det vi tenker på når dyre produkter med kort og usikker varighet er det vi putter penga våre i? Eller tenker vi?

 

Du, jeg, vi – har et ekstremt potensial.

Og det er ditt og mitt ansvar å ta tak i eget liv.  

Men NÅR skal vi ta tak i det og gjøre en god varig investering?

  • For vi har jo ikke tid
  • Og vi har ikke penger
  • Vi tar oss i råd, og i hvert fall ikke nå

Vet du at vi bruker mer penger på ferie enn å sørge for at vi blir den beste versjonen av oss selv? Eller har det bra i hverdagen?  

14 dager som kanskje sjeldent innfrir forventningene. Maten er passe dårlig, det blir overskyet og regn, unga krangler, naboen (eller kjæresten?) blir for full, og du lengter etter litt ro og fred alene..  

Vi bruker mer penger på en sofa eller moro hos Apple, enn vi er villig til å legge i potte for å lære oss om hvordan kroppen og hjernen fungerer? 

Lurt? Not.

 

Provosere dette deg? Fint.

Fordi det er NÅ livet skjer. Vi må våkne nå. Du, jeg og livet vårt er verdt det.

 

Close

50% ferdig

Legg inn navn og email så sender jeg deg gratis-tipsene!

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Trine ukentlig med inspirasjon og tips som kan hjelpe deg til personlig utvikling. Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.