Coaching på verdens hardeste triatlon

Frode Jahr er en tøffing. Han deltar i verdens hardeste triatlon-konkurranse.  Den starter med svømming i mørkt, kaldt vann med mange andre tøffinger som alle vil vinne.

Men det går ikke av seg selv. En innestengt opplevelse i barndommen gjorde at Frode har unngått situasjoner hvor han blir "stengt inne". Det har ikke preget ham i det daglige. 


Inntil han skulle delta på NM i triatlon i Haugesund.

Kaldt, mørkt vann. 400 sterke menn.

En menneskemasse i bevegelse, hvor alle vil vinne. Mylder i vannet. Albu i hodet, føtter som sparker i alle retninger. Trangt. Ikke kontroll. Kaos i hodet..

Frode kjenner ingen bevisste tanker om klaustrofobi , bare et ekstremt ubehag.

 

Så skjedde det igjen i en ny konkurranse. En triatlon som skulle være et steg på veien til den store styrkeprøven. Norseman – verdens hardeste triatlon.
Frode kjente på nytt kaoset, følelsen av manglende kontroll, frykten for det mørke, kalde vannet, fullt av tøffe konkurrenter med harde albuer og sterk vinnervilje.

 

Denne gangen var han i ferd med å bryte. Var på vei inn til land, men klarte å ta kontroll over hodet, fortsette svømmingen og fullførte! En seier i seg selv, men resultatet var dårligere enn planlagt.

Han skjønte at klaustrofobien var et problem, og skjønte at nå måtte han ha hjelp. Han ville ikke grue seg til Norseman.  Verken på turen inn til Eidfjord, på startstreken, eller i vannet.

Han ville nyte dette som han har trent steinhardt for i et år.

 

Frode hadde hørt om Trine Åldstedt, visste at hun kunne jobbe med fobier, og bestilte coaching hos henne.

Èn time. Èn time bare. Trine er erfaren. Bruker ulike teknikker, skreddersyr fortløpende til ham. Jobber raskt. Og vil ha ham ut for å teste ut effekten. La ham erfare at det er endret.


Han tester og trener. Bruker teknikkene for mestring hun lærte ham. Trener i kaldt, mørkt vann. Trener med kamerater som skal gjøre det vanskelig for ham. Kaos i vannet. Men ikke kaos i hodet.


På oppfølgingstimen etterpå, utfordrer Trine ham. Og de konkluderer. Teknikkene sitter og han er klar for Norseman. Han trenger ikke mer coaching. 

 

Startskuddet går

Norseman skal i gang. Han bruker det han har lært i sine mentale forberedelser, vet han er sterk, at båtene rundt svømmerne følger med og gjør det trygt. Han kjenner at dette skal gå fint.

Når han går bort til kanten av ferja er han klar. Klar for å hoppe ned i det kalde, mørke vannet, sammen andre sterke, ambisiøse tøffinger.

Det går fint. Han får den sorte skjorta!


 

Norseman Xtreme Triathlon er et årlig triatlon-stevne som arrangeres i Norge. Løpet starter med 3,8 kilometer svømming i Hardangerfjorden fra en ferge inn til Eidfjord, deretter 180 kilometer på sykkel fra Eidfjord, over Hardangervidda mot Geilo og videre til Austbygde ved Tinnsjøen. Der starter løpeetappen på 42,2 kilometer (en full maraton) som går mot Rjukan og opp til toppen av Gaustadtoppen på 1883 moh.

Løpet er anerkjent som verdens hardeste triatlon på Ironman-distanse. Det maksimale antall deltakere er 250. Noen plasser blir tildelt norske og utenlandske eliteutøvere, resterende plasser deles ut ved loddtrekking. Norseman ble første gang arrangert i 2003 og har vært arrangert årlig siden. (kilde: Wikipedia)

 

 

Trine Åldstedt er en av Norges første profesjonelle coacher. Med sin lange erfaring og sterke verktøy, jobber hun med personlig transformasjon og ledelse.

 

Se hvordan du kan få hjelp via coaching.

 

TIPS: Vil du lære mer om hjernekraft og få hjelp til mental trening, last ned et gratis kapittel fra bestselgerboken Alt sitter i hodet i pdf og/eller lydfil

Tips 2 : Vil du oppleve en god meditasjon, som gir overskudd og energi, reduserer angst og stress, og lindrer smerter, last ned den skreddersydde meditasjonen Hele deg her. 

Tips 3: Ønsker du å finne din visjon, og jobbe med mål i guidet hypnose,  bli med på dagskurs med meg.

 

Ønsker du å få varsel ved nyheter og nye artikler som denne, meld deg på listen min her. Da får du også andre gratis godbiter som hjelper deg til personlig utvikling og egenledelse.

 

Close

50% ferdig

Legg inn navn og email så sender jeg deg gratis-tipsene!

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Trine ukentlig med inspirasjon og tips som kan hjelpe deg til personlig utvikling. Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.