Hadde mentor i et kvarter, men leksa tok syv år å lære

Jeg hadde mentor i "et kvarter", men leksa jeg fikk tok det syv år å lære!

Tilbake i 2012 kontaktet jeg en erfaren leder og businessmann jeg har stor respekt for, og spurte om han ville være min mentor.

Jeg var en travel leder og businesskvinne selv, og hadde innsett at jeg trengte hjelp og veiledning fra en senior om jeg skulle få til det jeg ønsket meg av vekst. Personlig og for selskapet. 

Det var selvsagt litt skummelt å spørre, slikt føles sårbart, men han er en kar jeg har tillit til, så jeg turte.

Jeg var stolt og glad da han sa ja.

 

Tore holdt til i Oslo vest, jeg i Lillestrøm. Ville skulle møtes på nøytral grunn i prosessen, men første møte ville han komme til meg.

Jeg ønsker ham velkommen i mitt hjørnekontor.

Vi kjenner hverandre fra før, så innledende introduksjon er unødvendig. Vi går rett inn i kartlegging. Han spør meg om mine behov, mål, utfordringer og hva håpet mitt for et mentorskap med ham er. Og han forteller meg hvordan han jobber.

På slutten av møtet spør han om mitt forhold til integritet. 

 

"Integritet er å kunne holde ord, å være til å stole på, å være ekte, real og hel ved," svarer jeg og tenker litt mer. 

 Jo, dette er absolutt noe jeg tilstreber og jobber for å ha. Det gjør meg stolt - bygger stolthet - og det føles rett å ha integritet", konkluderer jeg.

Tore nikker og så stiller han meg et nytt spørsmål. Et enda viktigere og helt avgjørende et.

 

Oppfølgingsspørsmålet hans ble min lekse

Med fare for at jeg er blind på egen fortreffelighet, så våger jeg påstå at jeg er langt fra et hengehode. Jeg regner meg som kvikk, snartenkt, arbeidssom og en gjennomfører. 

Derfor er det tøft å tenke på at det skulle ta meg SYV ÅR (!) å lære den leksa. 

At det bare ble med det ene møtet.

FOR ei lekse!

 

Her kan du høre oppfølgingsspørsmålet hans og få hele den ekte historien.  

 

Ekte historier

er navnet på et sendeflate jeg har. Videoer med en miks av egne historier, historier fortalt meg av andre og gjester som deler sine sterke opplevelser. Det har blitt en god samling etter hvert, og det ligger gullkorn og dynamitt til deg i den.

Historier er noe helt av seg selv.

Det fester seg i minnebanken vår, vi assosierer oss inn i hendelsene og ser oss selv i handlingen. Vi tar til oss roller og egenskaper, og får åpnet muligheter gjennom de "nye øynene" våre fra karakteren.

Disse Ekte historiene er sterke, gode, fine, rare og morsomme hendelser til ettertanke, inspirasjon og læring. De vil hjelpe deg å forstå ting i eget liv, og gi deg overskudd til å ta bedre valg.

Effekten av de går forbi det bevisste sinnet, og gir styrke og motivasjon når du trenger noe ekstra for å løfte deg, forstå og ha kreftene dine med på laget.

Jeg anbefaler deg å lytte til Ekte historier. 

Hele spillelisten ligger her YouTube kanalen. Der ligger det også mange andre videoer av verdi og trykker du Abonner / Subscribe, får du varsel når nye videoer legges ut.

 

Tips: Del denne muligheten med en venn, kollega og noen du er glad i. De vil få like god effekt som deg, og vi trenger alle inspirasjon, drahjelp og gode øyeblikk. 

Du kan dele historien med læringen fra mentoren, hele spillelisten eller YouTube kanalen.

Tips 2 : Møt Ledestjernen Solfrid Flateby. Hardtarbeidende, med ekstrem detaljfokus og glødende engasjement, og få hennes unike tips og erfaringer i denne artikkelen. 

Tips 3:  Har du områder i deg selv, (u)vaner og dynamikk i jobb eller relasjoner du trenger hjelp med, kan jeg hjelpe deg via coaching. Profesjonelt, personlig, i gruppe. Som du ser er det flere muligheter

 

Ønsker du å få varsel ved nyheter og nye artikler som denne, meld deg på listen min her. Da får du også andre gratis godbiter som hjelper deg til personlig utvikling og egenledelse.

Close

50% ferdig

Legg inn navn og email så sender jeg deg gratis-tipsene!

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Trine ukentlig med inspirasjon og tips som kan hjelpe deg til personlig utvikling. Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.