Avslørende kroppsspråk

Avslørende kroppsspråk

Når det vi faktisk uttrykker er noe helt annet enn vi tror..

 

Du har kanskje opplevd det selv.

Noen ser alvorlige eller sure ut, mens når de blir spurt, sier de: "Jeg nei! Jeg er bare fokusert" eller "Å, jeg tenkte på noe annet".

Eller motsatt: noen ser ut til å ikke ta en situasjon på alvor. De smiler, fjaser og virker uinteressert. Mens når de konfronteres, sier de de absolutt tar det på alvor. De vet bare ikke helt hvordan de skal håndtere situasjonen.

Dette kan skje oss alle.  Fokus og følelser spriker, mye foregår samtidig og så kommer det helt feil ut.

 

Det meste av kommunikasjonen vår foregår ubevisst

Mennesket som system, bearbeider enorme mengder data kontinuerlig.

Her er noen få eksempler på simultane ting som skjer, men som vi ikke tenker over at foregår:

  • fysiske prosesser som å fordøye mat, skille ut enzymer, produsere hormoner, få hjertet til å slå, fornye celler og ta vare på alle kroppens funksjoner.
  • bearbeide følelser og fange opp instinkter, sortere og forstå hva som er viktig / uviktig, hva vi må passe på og ikke,  hva vi må huske / glemme og hva vi skal føle om de det ene og andre.
  • sortere ytre impulser og sile ut hva hendelser og bevegelser betyr, hvordan vi skal respondere, når vi skal le, når vi skal være alvorlig, grenser vi skal sette, hvem vi skal lytte til, hva vår rolle er akkurat nå osv.

 

Og fra disse prosessene, sender vi ut "usynlige" signaler:

  • Om vi har vondt i magen eller hormonene er i ulage, vises det på oss.
  • Om vi føler oss usikker eller lattermild, vises det på oss.
  • Når vi er på hjemmebane, er vi annerledes enn når vi er ute blant folk - selv om vi mener det samme.

 

Større og mindre signaler tyter ut i en ekstrem, dog ubevisst, hastighet 

Vi tenker ikke selv at de vises eller betyr så mye. Og var vi på en øde øy, ville det stoppet der. Men saken er at vi er like hyper på å fange opp disse ørsmå tegnene. De er kommunikasjon.

Vi oppfatter dem (gjerne også ubevisst, for noen tegn er så små at de mer trigger en følelse i oss, enn at vi konkret kan si: "Jo, det rykket i en mikromuskel i tinningen og munnviken din, derfor vet jeg at du egentlig ikke vil dette") og setter dem i kontekst ut fra vår egen modell av verden.

Vi tolker ut fra vår forståelse. Hva det ville betydd for oss.  Og da kunne jo ting blitt komisk etter hvert... om det ikke var så viktig for oss.

 

Er vi selvkritiske eller har en dårlig dag i utgangspunktet, tror vi lett det som sies og meningen bak, er noe mer muffens enn det som var hensikten.  

Det gjelder meg, deg og oss alle. Ubevisste og lynraske dynamikker. Komplisert kanskje, men ganske enkelt sånn som mennesket fungerer.  

 

Følelsen når spriket mellom innsida og utsida blir åpenbar

Samme hvilken side av dynamikken vi står på, enten vi sender eller mottar, så er det oss selv det kommer an på. Vi kan ikke skylde på den andre og si "han/hun burde heller", men bruke innsikten her til å forstå annerledes. 

Vi må spørre om vi lurer heller enn å tolke, være ydmyk for at vi har tatt feil når vi får svar, samt være autentisk og åpen når vi selv kommuniserer. 

 

Mennesket er den mest avanserte skapningen vi kjenner til i hele det kjente universet.

Likevel er det mer med oss vi ikke vet, enn vi vet. 

 

Det er min og din mulighet (og ansvar) å lære oss mest mulig om kroppen, hjernen, kommunikasjon og hvordan vi fungerer. Både for friheten til å leve godt mens vi kan, men også for å kunne nyte gode, åpne relasjoner og gleden av å slippe sure, unødvendige misforståelser.

 

Noen ganger er alt vi trenger rett foran nesa vår..  

En kollega av meg fikk en solid åpenbaring da kroppen hennes selv  t y d e l i g  fortalte henne at hun var på bærtur 😜  Opplevelsen ga varig endring etterpå. Det er sånn når følelsen i erkjennelsen er sterk nok. 

Hør hva som skjedde og få læring og inspirasjon du selv kan bruke fra  denne ekte historien

 

Denne kroppsdelen avslører hva du egentlig tenker

Synes du dette er et spennende tema? Få flere perspektiv og lytt til hva min Talerlisten-kollega og Tekstdoktor Christine Calvert delte på God Morgen Norge.

Skal jeg gjette vil du digge måten Christine forteller om hvordan vi kan gjøre det beste førsteinntrykket 🙋‍♀️

 

 

Tips: Vil du lære mer om kommunikasjon og mulighetene i vår indre og ytre verden? I dette kapitlet fra bestselgerboka her, får du aktuell kunnskap og to konkrete verktøy. Last ned gratis. Anbefales! Mer kunnskap er ALDRI bortkastet. 

Tips 2 : Er du interessert i språkets makt og vil ha en god latter? Hør hvor mye gærenskap kun én bokstavs uteglemmelse kan gjøre.

Tips 3: Har du områder i deg selv, (u)vaner og dynamikk i jobb eller relasjoner du trenger hjelp med, kan jeg hjelpe deg via coaching. Profesjonelt, personlig, i gruppe. Som du ser er det flere muligheter

 

Ønsker du å få varsel ved nyheter og nye artikler som denne, meld deg på listen min her. Da får du også andre gratis godbiter som hjelper deg til personlig utvikling og egenledelse.

 

 

 

Close

50% ferdig

Legg inn navn og email så sender jeg deg gratis-tipsene!

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Trine ukentlig med inspirasjon og tips som kan hjelpe deg til personlig utvikling. Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.