Bevisstgjøringsøvelse - finn ut hvordan du oppriktig ønsker å leve

Folk flest lever på siden av det vi oppriktig ønsker oss. På jobb, i forhold, privat, i hverdager. "Om jeg bare hadde tid eller penger. Da skulle jeg..". 

Men du. Vi vet ingenting om dagen i morgen. Hvor lenge vi har friheten til å velge. For dagen i dag. Og for framtiden..

Dermed blir det kanskje viktig å leve slik vi oppriktig ønsker å leve, .

 

Hva er virkelig viktig for deg?

Her er en bevisstgjøringsøvelse. Sett av noen minutter, helst som alenetid, eller gjør den sammen en annen:

Du har ett år igjen å leve, hva vil du gjøre da? Forutsett at du har penger nok og at du er frisk, og så gir deg selv lov til å tenke over dette:

 • Vil jeg fortsette i min stilling eller yrke?

 

 • Hvem vil jeg bruke tid sammen med?
 • Vil jeg bruke mer tid alene enn jeg gjør nå?
 • Vil jeg velge å reise?

 

 • Trenger jeg å be om tilgivelse for noe?
 • Har jeg behov for å snakke ut med noen?
 • Hvor mye tid vil jeg gi min hobby?

 

 • Vet jeg hva som gjør meg mest glad?
 • Hvem ønsker jeg å glede i denne tiden?
 • Hva savner jeg mest fra tidligere?

 

 • Har jeg tenkt å gjøre noe for å oppleve noe lignende?
 • Vil jeg leve sammen med min nåværende partner?
 • Vil jeg bor der jeg bor nå?

 

 • Hva er det jeg alltid har drømt om, som jeg ikke har realisert ennå?
 • Har jeg nok nærhet i livet mitt?
 • Hva trenger jeg å tilgi?

 

Hvis det er store avvik mellom måten du lever på og det du ville ha gjort om du bare hadde ett år igjen å leve, er det viktig å komme i gang nå.

 

Lær å lede deg selv

 

Vi har så mange valg og muligheter. Vi kan leve sterkt og godt. Vi kan gjøre en forskjell. Vi kan bruke dagen i dag - og morgendagen. 

Vi trenger bare å lære hvordan. Få tips til verktøy og teknikker. Og så gjøre. 

Her er to hete tips til deg, som virkelig hjelper og du kan stole på:

 

Kunsten å lede seg selv, av Randi Noyes.

Bevisstgjøringsøvelsen her, er hentet fra denne. Boka kom ut i 1995, og var et svært utradisjonelt bidrag til genren ledelseslitteratur. Den er også en av selvledelsesbøkene jeg husker best. Den festet seg og duver godt nedi nevrologien min, som inspirasjon og grunnfjell i min ledelse.

Randi Noyes var allerede da opptatt av emosjonell intelligens, det som vi i dag vet er vel så viktig som tradisjonell intelligens. Ledere som ikke er i kontakt med sine egne følelser, som sliter med mye uoppgjort og fokuserer på problemer, kan ikke bli gode ledere. Finn ut hva du er god til og lytt til intuisjonen din, er noe av budskapet hennes.

Kunsten å lede seg selv er en bestselger som var kåret til "Book of the Year" i USA, i kategorien ledelse/business. Den er like aktuell i dag, og jeg anbefaler den på det varmeste. Du får den i papirformat, som ebok og lydbok. Gjør et google søk og velg den som passer for deg.

 

 

Den andre boken jeg varmt vil anbefale er:

Alt sitter i hodet, av Trine Åldstedt.

Meg. Boken har endret tusenvis av menneskers liv, og er en bok jeg er ydmykt stolt av. Likt som for Randi Noyes sin bok, er den like aktuell i dag som da den kom ut i 2009.

Siden jeg er forfatteren, låner jeg ord fra Kagge forlag og Den Norske Bokdatabasen:

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

NLP (Nevro Lingvistisk Programmering) er læren om hvordan sanser, språk og handlinger påvirker hvordan vi forholder oss til, og er med på å skape, vårt eget liv. Forfatteren mener at denne metoden kan hjelpe deg til å skape de forandringene du vil ha, oppdage hva du virkelig vil, få motivasjon og entusiasme, gi slipp på angst og andre uønskede følelser, bli venn med deg selv, få personlig vekst og tilgang på dine indre ressurser. I boken presenteres ti regler som skal hjelpe deg til å nå dine mål.

Omtale fra Kagge forlag

Med NLP får du frem de beste ressursene i deg selv! Skap de forandringene du selv vil ha, oppdag hva du virkelig vil, få motivasjon og entusiasme, gi slipp på angst og andre uønskede følelser, få personlig vekst og tilgang på dine egne ressurser. Om du føler du har bekymringer, dårlig samvittighet, dårlig selvtillit, problemer med stress, røyk, alkohol eller vekt, så er NLP metoden å bruke. NLP (nevrolingvistisk programmering) er læren om hvordan sanser, språk og handlinger påvirker hvordan vi forholder oss til eget liv. Vi har alltid et mye større potensial enn vi utnytter.

 

Du kan også se noen referanser på vår nettside her.

 

Alt sitter i hodet er en bestselger, og fås i papirformat og som lydbok, og kan bestilles her.

Du kan også laste ned et gratis kapittel, som pdf eller lydfil, om du vil prøve den ut først. 

 

Velg på øverste hylle, og bruk mulighetene dine.

Med ditt hjerte og din hjerne, samt levende liv til å velge, har du alt du trenger for å komme deg herfra til dit. 

 

TIPS: Her har jeg en LIVE sending med samme tema! 

Trykker du Abonner / Subscribe på YouTube kanalen, får du varsel når nye videoer legges ut.

TIPS 2: Ønsker du å få varsel ved nyheter og nye artikler som denne, meld deg på listen min her. Da får du også andre gratis godbiter som hjelper deg til personlig utvikling og egenledelse.

Close

50% ferdig

Legg inn navn og email så sender jeg deg gratis-tipsene!

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Trine ukentlig med inspirasjon og tips som kan hjelpe deg til personlig utvikling. Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.