Kjenn din verdi

Før han døde, sa faren til sønnen “Her er en klokke som din bestefar ga meg. Den er nesten 200 år gammel. Før jeg gir den til deg, gå til smykkebutikken i sentrum. Si til dem at jeg vil selge den, og se hvor mye de tilbyr deg. "

Sønnen gikk til smykkebutikken, kom tilbake til faren og sa; "De tilbød 1.500,- fordi den er så gammelt."

Faren sa; "Gå til pantebutikken." Sønnen gikk til pantebutikken, kom tilbake til faren og sa; "Pantebutikken tilbød 100,- fordi den ser så slitt ut."

Faren ba sønnen sin om å gå til museet og vise dem klokken. Han dro til museet, kom tilbake og sa til sin faren "Kuratoren tilbød  5.000.000,- for at denne svært sjeldne klokka skulle inngå i deres dyrebare antikke samling".

Faren sa; “Jeg ønsket å fortelle deg at riktig sted verdsetter deg på riktig måte. Ikke befinn deg på feil sted og bli sint hvis du ikke blir verdsatt. De som kjenner verdien din, er de som setter pris på deg.

Ikke vær på et sted der ingen ser hva du er verdt ".

 

Å kjenne verdien sin

Det er oftest enklere å se andres verdi enn sin egen. Det er fort gjort å lengte etter anerkjennelse fra andre, fordi vi trenger å føle oss sjeldne og verdifulle. Og det er også fort gjort å søke den anerkjennelsen fra et hold, hvor vi ikke får den.

 

  • Men hva er ekte verdi?
  • Hvor finner du din?
  • Og kan du egentlig eie den uten å kjenne den selv?

 

Mennesket er ekstremt rikt på muligheter. Vi er formbare i sinn. Historien vår eller den vi er i dag, er ikke skrevet i stein. Med riktige metoder, kan vi bearbeide og selv definere hva vi vil føle (på). Vi har evne til å styre våre indre visjoner, tanker og vi velger selv hva vi vil gi næring til. Hva vi vil fokuserer på og dermed skape.

Om vi tar ledelsen.

 

I sum heter dette personlig utvikling

Om du ikke er der du ønsker å være i dag. Om du ikke har det så godt som du ønsker. Om du er på et annet sted enn du vet du hører til. Enn det vet du kunne vært, så kan du gjøre noe med det. 

Indre sett, men også ytre.

Om du har vonde følelser, vonde minner, feil jobb, er i feil forhold, står i konflikter, kjenner indre uro, er redd for helsen din, så er det mulig å gjøre noe med det. 

 

Men som med klokka, må du forflytte deg. Finne rett sted, rett metode, rett hjelp.

Du må også gjøre noe annet enn du gjør i dag. Velge noe nytt og GJØRE det.

Stort eller lite, alle monner drar. Men start nå!

 

Konkrete tips og hjelp

Jeg vil runde av denne artikkelen med et sitat og en lenke til verdifull hjelp du gratis kan laste ned. Det er fra en bok som garantert hjelper deg til personlig utvikling, og til å bli den du vet du egentlig er.

 

"Uten personlig utvikling, er du i dag alt du noensinne kommer til å bli..

Og helvetet begynner når den personen du er, treffer den du kunne blitt."

- Eli Cohen

 

Last ned gratis kapittel fra bestselgerboken Alt sitter i hodet her. Kapitlet heter:

Hvilken verden har DU valgt?

-du kan lage nye hjernestier selv

og det inneholder innsikter og svært virkningsfulle verktøy du enkelt tar i bruk.

Klikk her og få PDF fil til papirutgave

Og her får du kapitlet som lydbok

 

 

Vil du ha hjelp til å personlig utvikling, se flere muligheter her

Close

50% ferdig

Legg inn navn og email så sender jeg deg gratis-tipsene!

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Trine ukentlig med inspirasjon og tips som kan hjelpe deg til personlig utvikling. Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.