Den skumle samtalen

Knaste knaste… (pulsøkning)

Ring…. (hjertebank) 

“Hallo”  (Å, herlighet! Pust og tar sats!) 

“Hei, mamma, de e mæ. Du, æ har nå æ må fårtæll dæ.”

 

Når en i en alder av 47 år må peppe seg opp for ringe hjem til mor for å fortelle at en har ny kjæreste, ja da skjønner du det satt langt inne.

Det hadde gått noen måneder og forholdet jeg var i, fortjente at jeg ringte hjem og fortalte nyheten. Det gikk ikke å drøye lenger. Jeg hadde snakket med datteren min i forkant og vi var helt enige:

“Dette kan gå en av to veier, mamma. Enten tar hun det på strak arm, eller så er du ute for godt”.

Ja. Du skjønner.. 

 

Moren min har tilnavnet “Gaupa”. Jeg vet ikke hva gauper betyr der du kommer fra, men i min krets er det noe sånt som: Sylskarp, årvåken, vet akkurat hva som er “rett”, kan hugge – giftig, og gjør det når det er “rett”. Sånn ca.

Jeg og min mor har vært uenig i mye. VELDIG uenig. Spesielt om ting som har med mitt liv å gjøre. Og det har vært litt hugging, for å si det sånn.

 

“.. Nå vet jeg ikke hvordan jeg skal si dette, så da sier jeg det bare. Jeg har fått meg kjæreste”.

“Å? Hvem er det da?”.
“En veldig fin person. Det er veldig spesielt og vakkert, men det er ei jente.

(Snakker fortere) Og jeg synes det er så vanskelig og jeg vet ikke hvordan jeg skal si det, eller stå for det, eller hva jeg skal gjøre.”

Noen millisekunder sleper seg avgårde. Hva slags respons kommer?

(Sterk klar stemme snakker også fortere) “Trine, du står ikke til doms for noen. Du bøyer ikke nakken for noen, du har ingenting å skamme deg over. Du står rakrygget!”.

På et nytt millisekund SKJØT en flom av sterke følelser fram. Jeg kjente STYRKE fra røttene mine. Fra slekta mi. Nærfamilien. Mamma´n min.. 

“Gaupa” mi hugg, hu. Med trygghet, stolthet og respekt. 

Det knatret som fra energi inni kroppen et sted og BAM – var det som et nytt univers fødtes innvendig. Jeg var brått en annen! Rakere, tryggere, sterkere. 

Ja, jeg kan kjenne det enda her jeg skriver nå.

 

Visst var jeg en voksen kvinne. Jeg hadde jo stått for den jeg er, samme hvilken reaksjon som kom. Men det er en annen styrke i å stå alene i selvoppholdelse enn i total, fullkommen støtte. 

Herregud så godt det gjorde!

Identitetskrisen som kom da jeg forelsket meg i feil person, skiftet spor den dagen.

 

Men det skulle vise seg å bli en lang strabasiøs ferd framover likevel. I dype personlige endringsprosesser, er det unikt å få støtte av de som er oss nær, men den virkelige kampen står i oss selv. Selv en erfaren mentaltrener og menneskeutvikler, er offer for egne mønster og tankesett. 

Det var flere jeg vegret meg for at skulle vite om det.

Kolleger for eksempel. Og alle deltakere og kunder. I people business, hvor jeg jobber med og hjelper mennesker hver dag, skapes det spesielle relasjoner.  Hva ville de si? Og hva med alle rundt i byen og nærmiljøet. 

Hvordan ville alle reagere? Og ville jeg i det hele tatt at de skulle vite?

 

Det vil jeg fortelle deg mer om senere.

 

 

TIPS: har du en krevende situasjon eller samtale du skal ta, og trenger en piff? Test ut denne strategien for SELVTILLIT. Knall konkret og effektiv. Gratis nedlasting.

Close

50% ferdig

Legg inn navn og email så sender jeg deg gratis-tipsene!

Ved å legge inn navn og e-post samtykker du i å motta e-post fra Trine ukentlig med inspirasjon og tips som kan hjelpe deg til personlig utvikling. Du kan melde deg av når du vil ved å trykke unsubscribe.